Buoiddes-Begá: Knut er tjukk og derfor hater han gymtimene. Aller mest hater han den hesten som alle skal hoppe over. Men så får han en ide til en fantastisk oppfinnelse. Til å konstruere den får han hjelp av vennen og tusenkunstneren Nils. Buoiddes-Begá váldá vuodjanmearkka: Tjukke-Knut hater gymtimene. Nå forlanger læreren at han skal ta svømmeknappen. Nils-i-kjelleren og klassevenninnen Pernille hjelper ham. Buoiddes-Begá guollebivddus: Tjukke-Knut er på fisketur med faren, og det er meningen at faren skal innføre Tjukke-Knut i livets mysterier. I steden får Tjukke-Knut seg en pappa. Boka er spesielt egnet for barn og ungdom med lesevansker.
Forlag Orkana
Utgivelsesår 2003