Omtale fra forlaget
«Vil du oppleve nye og spennende smaker, og brenner for å prøve autentiske retter, så vær så god: Her får du muligheten til å bli med meg på en spennende matreise gjennom hele Midtøsten!» Slik åpner Golalah denne kokeboken med mat fra Marokko i vest til Iran i øst.
I Midtøsten er mat mye mer enn bare et drivstoff for kroppen. Mat er en god grunn til å samles. Gjestfrihet er en dyd og gjestene skal møtes av bord som stappfulle av en mengde små og store retter. Dagens kjøkken er en herlig blanding av påvirkninger fra først og fremst kurdiske, arabiske, persiske og tyrkiske mattradisjoner. Her er det aromatiske og smakfulle krydder i overflod. Mange av Midtøstens kjente retter er helt veganske, og kjøttrettene inneholder mye bønner og grønnsaker. Dette er mat som er full av smak og dessuten bra for både helse og klimaet!
I GOLALAHS MATREISE har matprofilen og kjøkkenmesteren Golalah Abbasi samlet 80 av sine beste retter supplert av et vell av tips og triks og kunnskap om råvarer og ingredienser. Boken gir også en innføring i muslimske høytider og innsikt i matkulturen i hele regionen. Hennes mål er at leserne skal forføres til å bli kjent med nye retter og kombinasjoner fra Midtøsten gjennom mat som er laget av lett tilgjengelige råvarer.
Golalah Abbasi kom til Norge som kurdisk flyktning som ung sammen med sine søsken. Hun jobber i dag som tolk for norske myndigheter. Golalah bor på Rælingen med hele storfamilien i nærheten og de lager mat sammen hele tiden.
Forlag Bonnier norsk forlag
Utgivelsesår 2023
Format E-bok
ISBN13 9788234716584
EAN 9788234716584
Språk Bokmål
Sider 231
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketI Midtøsten er mat mye mer enn bare drivstoff for kroppen. Mat er en god grunn til å samles. Gjestfrihet er en dyd, og gjestene skal møtes av et bord som bugner av små og store retter. Alle forsyner seg av samme fat. Små retter sendes rundt bordet. Da senker gjestene skuldrene og maten smaker mye bedre, som vi kurdere pleier å si.
1 bokelsker følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket