Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Dette er en bok om fristende godterier og hvordan er blitt til. Med oppskrifter, litteraturliste og stikkordregister.
Omtale fra forlaget
En ønskebok for barn som liker søtsaker! Dette er en bok om godteriets historie, fra kvaetyggegummi og kakao med chili til sure padder og søte karameller . og godtemoter i forskjellige land. Hvordan blir nye godterier funnet på, og hvordan blir de prøvd ut? Kanskje man vil forsøke selv? Boken har fristende oppskrifter på knekk og konfekt, marsipan og sjokokarameller. Fra innholdet: * Hvorfor pleide damer å drikke kakao under gudstjenesten? * Hvor mange sjokoladefabrikker var det i Oslo for hundre år siden? * Hvordan ble verdens første is til? * Hvor mange tyggegummier tygde amerikanske soldater i året under 2. verdenskrig? * Hvorfor liker barn selvlysende «slim» med krypdyr i, mens eldre foretrekker kamferdrops? Boken er appetittvekkende illustrert av Ellen Sjøwall. Cecilie Winger er debutant som forfatter, men ikke som godterispiser.
Forlag Gyldendal
Utgivelsesår 2003
Format Innbundet
ISBN13 9788205309494
EAN 9788205309494
Serie Bokormen fakta
Språk Bokmål
Sider 72
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Moderne klassiker.
Leste den sikkert 20 gager innen jeg var 10.
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket