God og ond makt

om staters vekst og fall, idealer og svik

av (forfatter) og Jacob Børresen (gjendikter).

Abstrakt 2009 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

I denne boken drøfter forfatteren forholdet mellom styrende og styrte ved bruk av paralleller: fra kinesiske dynastiers vekst og fall, opprør og fornyelse i Ibn Khalduns samfunnsteori, maktgrunnlaget i afrikanske kongedømmer, prinsipper for desentralisering i det førkoloniale India til fremveksten av demokratiene i Europa og Nord-Amerika. Han trekker på tekster fra gresk filosofi, romersk statskunst, renessansens realpolitikk og europeisk og vestlig samfunnskunnskap fra opplysningstiden og frem til vår egen tid. Med register.

Omtale fra forlaget

Hvordan bør statsmakten opptre, og hvorfor blir idealene for godt styresett så ofte forrådt? Når blir statens utøvelse av makt i folkets tjeneste til maktmisbruk? Hva må til for at en stat skal kunne tjene borgerne? Er staten virkelig i stand til å gjøre det gode, eller blir den før eller siden korrupt og kompromittert? Dette er de sentrale spørsmålene Geoff Mulgan stiller i denne boken. Med førstehånds erfaring fra regjeringsarbeid og med eksempler fra fortid og nåtid besvarer han spørsmålene inngående og fra mange vinkler. Han drøfter forholdet mellom styrende og styrte ved bruk av spenstige paralleller: fra kinesiske dynastiers vekst og fall, opprør og fornyelse i Ibn Khalduns samfunnsteori, maktgrunnlaget i afrikanske kongedømmer, prinsipper for desentralisering i det førkoloniale India til framveksten av demokratiene i Europa og Nord-Amerika. Han trekker på tekster fra gresk filosofi, romersk statskunst, renessansens realpolitikk og europeisk og vestlig samfunnskunnskap fra opplysningstiden og fram til vår egen tid.

Bokdetaljer

Forlag Abstrakt

Utgivelsesår 2009

Format Heftet

ISBN13 9788279352655

EAN 9788279352655

Språk Bokmål

Sider 402

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket