Omtale fra forlaget
God mat for kropp og helse legger vekt på den brede kompetansen som kreves for å lykkes i ernæringsarbeidet for mennesker med utviklingshemming, med kunnskap om ernæring og helse, diettbehandling, motivasjon og systematikk i arbeidet. Boken drøfter også regler og lover som regulerer arbeidet med å fremme god helse. Et eget kapittel har med ulike eksempler fra praksisfeltet. Hensikten med boken er å bidra til økt kvalitet i ernæringsarbeidet for personer med utviklingshemming. Målgruppen er vernepleierstudenter og ansatte som arbeider med personer med utviklingshemming. Marianne Nordstrøm er klinisk ernæringsfysiolog og ansatt på Frambu senter for sjeldne diagnoser og Enhet for medfødte og arvelige nevromuskulære tilstander, Oslo Universitetssykehus. Hun har doktorgrad fra 2015 på dette fagområdet og lang erfaring med undervisning og veiledning om ernæringsutfordringer ved sjeldne diagnoser. Svein Olav Kolset er professor i ernæring ved Universitetet i Oslo. Han er også pappa og forfatter av boken «En sjelden kar – en fars beretning», om livet sammen med sønnen Torgeir, som har CHARGE syndrom. Han etablerte i 2014 fagnettverket «Ernæring for sårbare grupper» og er aktiv i forskning og formidling for å fremme ernæringsarbeid for personer med utviklingshemming.
Forlag Fagbokforlaget
Utgivelsesår 2019
Format Heftet
ISBN13 9788245023909
EAN 9788245023909
Språk Bokmål
Sider 242
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket1 bokelsker følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket