Omtale fra forlaget
Boka tar sikte på å gi lærere i språk – både norsk og fremmedspråk – redskaper til å forstå og forklare grammatikk fra et funksjonelt perspektiv: • Hva er egentlig grammatiske kategorier, og hvor kommer de fra? • Hvordan kan man sammenligne ulike språk, og hva finner man ut ved å foreta slike sammenligninger? • Hvordan kan det språklige mangfoldet blant elevene i klasserommet tas i bruk i undervisningen? Boka bruker eksempler fra språk fra hele verden til å forklare hva grammatikk egentlig er, hvordan og hvorfor grammatikken i ulike språk kan variere, men også hva språk har til felles. Dermed plasserer den norsk grammatikk i en større sammenheng, men gir også innfallsvinkler til grammatikken i fremmedspråk og minoritetsspråk man møter i skolen og ellers i samfunnet. I denne 2. utgaven er begreper, referanser og tall oppdatert. Boka er dessuten noe omarbeidet med henblikk på tydeligere forklaringer og terminologibruk.
Forlag Gyldendal
Utgivelsesår 2021
Format E-bok
ISBN13 9788205559240
EAN 9788205559240
Språk Bokmål
Sider 272
Utgave 2
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketDe kategoriene vi trenger for å fungere og overleve, trenger vi også språklige verktøy for å formidle.
Det at språk har visse grammatiske kategorier, men ikke andre, forteller oss noe om hvordan mennesker oppfatter verden omkring seg, kategoriserer den og resonnerer om den - til syvende og sist om hva det egentlig vil si å være menneske.
Alle normalt utrustede barn i skolealder med norsk som morsmål kan norsk grammatikk [...] og trenger ikke å lære den på skolen. Det de derimot trenger å lære, er et begrepsapparat for å kunne sette ord på denne kunnskapen - for å kunne snakke om språk og grammatikk.
3 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket