Da vi skulle velge tittelen til denne boka, var noen velkjente ord - som ofte brukes ved slike anledninger - aktuelle: "Gammelt fra - " og "I manns minne". Disse uttrykkene brukes som tidsangivelser for å angi en epoke - tidas utstrekning. Innholdsmessig kan disse stå for noe vidt forskjellig. "Gammelt fra - " kan vi risikere at man vil forstå som noe fra de eldste tider, og det er ikke hensikten med denne boka. Her vil vi derimot ikke gå lengre tilbake i tid enn det en "manns minne" rekker, for hensikten er å skrive om noe som har vært, men som snart er borte. På den måten vil innholdet bidra til at glømmeboka ikke blir altfor tykk.
Forfatteren, Albert Gåskjenn (1938), er født og oppvokst i tidligere Holt kommune. Etter artium i 1957 tok han først Befalsskolen, deretter Lærerskolen, grunnfag i tysk og videreutdanning ved Statens gymnastikkskole og samfunnsfag med hovedoppgave i historie.
Han har et langt yrkesliv bak seg som lærer i realskole og ungdomsskole hovedsaklig i Bergen.
Forlag Bokbyen
Utgivelsesår 2018