Glade Juel

en hyllest til Juel Stubberud skrevet av Stubberud-venner

av (redaktør).

Trysil-forl. 2004 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Denne boka er laget i anledning av 80-årsdagen til Juel Stubberud i Eidskog. Han er en av Hedmarks fremste kulturpersonligheter, og har i tillegg gjennom yrke og fritid utvist et engasjement innen sosialomsorg, fremme av litteratur, samarbeid over grensen, bevaring og formidling av finnekultur og mye annet. Bidragsytere er bl.a. Jens Stoltenberg, Gerd Liv Valla, Odvar Nordli, Ivar Mysterud, Ola Jonsmoen og Rise og Dagfinn Grønoset. Med tabula gratulatoria og register.

Omtale fra forlaget

Glade Juel er et festskrift som er laget i anledning av 80-årsdagen til Juel Stubberud i Eidskog, 28. juni 2004. Han er en av Hedmarks fremste kulturpersonligheter, og har i tillegg gjennom yrke og fritid utvist et nærmest grenseløst engasjement innen sosialomsorg, fremme av litteratur, samarbeid over grensen, bevaring og formidling av finnekultur og mye, mye annet. Som underholder i hele sitt voksne liv er han kjent og kjær vidt omkring.
Juel er hovedpersonen i boka. Men den handler også om kona Bjørg. De er begge gull verdt. Nå er Juels samling av om lag 14.000 bøker og hefter og flere tusen avisutklipp m.m. gitt i gave til Eidskog kommune, der "Stubberuds kunnskapslaboratorium" ble offisielt åpnet i rådhuset den 18. juni.
I boka Glade Juel er det lagt vekt på å formidle kunnskap om de mennesker, ideer, prosjekter, arrangementer og organisasjoner som på ulikt vis kan knyttes til Juel Stubberuds bekjentskaper, liv og virke.
Det er mange som har vært med og skrevet boka, - blant dem er Jens Stoltenberg, Gerd Liv Valla, Odvar Nordli, Ivar Mysterud, Ola Jonsmoen og Rise og Dagfinn Grønoset, for å nevne noen. Den er rikt illustrert. Thorbjørn Bakken i Trysil-forlaget har vært redaktør.



Bokdetaljer

Forlag Trysil-forl.

Utgivelsesår 2004

Format Innbundet

ISBN13 9788291352466

EAN 9788291352466

Omtalt sted Hedmark

Omtalt person Juel Stubberud

Språk Bokmål

Sider 233

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket