Omtale fra forlaget
Det er eit stille bondeopprør på gang. Bønder står i skvis mellom kravet om å bli større og meir effektive, og forventninganefråforbrukarar om rein og lokal mat, betre dyrevelferd og biomangfald. No går stadig fleire bønder nye vegar for å produsere mat på lag med naturen, med omsyn og kjærleik til både dyra, miljøet og dei som skal kjøpe og ete maten. Dei vil ha levande jord og glade, friske dyr. Marit Bendz og Oddleiv Apneseth portretterer i denne boka femten bønder frå Lofoten i nord til Jæren i sør, som med kunnskap og rein viljestyrke vågar å tenkje annleis. Saman utgjerdeieit nytt håp for eit klimasmart og miljøvenleg norsk landbruk. Dette er boka for kokkar, matentusiastar, REKO-kundar og alle dei som drøymer om å flytte til eit lite småbruk på bygda eller verte bonde i storbyen. For dei som ynskjer å vite meir om kor den norske maten kjem frå, og som interesserer seg for klimavennleg landbruk og kortreist matproduksjon. Det er også boka for dei som likar å verte inspirert av andre menneske sitt engasjement og drivkraft. Marit Bendz (f. 1959) er frilansjournalist og trønder, busett i Førde. Har mellom anna vore bonde, fiskar, NRK-reportar og redaktør for Gennytt. Har tidlegare gjeve ut biografien Fjording på farten om Jon Hegdal og Kulturminner som varer for Riksantikvaren.
Forlag Skald
Utgivelsesår 2022
Format E-bok
ISBN13 9788279593492
EAN 9788279593492
Omtalt sted Norge
Språk Bokmål
Sider 223
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket2 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket