I tillegg til å være en sentral lyriker i norsk litteratur, var Welhaven også polemiker, nasjonal strateg, litteraturkritiker, litteraturhistoriker, kunstkritiker, filosof og brevskriver. Artiklene i denne antologien tar for seg hva slags gjenlyd Welhaven skaper i dag. Bidragsyterne er forskere innenfor fagområdene litteraturvitenskap og estetikk, historie, musikk, teologi, idéhistorie og filosofi.
Welhaven er kjent som en av de mest sentrale lyrikerne i norsk litteratur. Men han var også polemiker, nasjonal strateg, litteraturkritiker, litteraturhistoriker, kunstkritiker, filosof og hengiven brevskriver. Artiklene i denne antologien tar for seg hva slags gjenlyd Welhaven skaper i dag. Bidragene er skrevet av en rekke forskere innenfor fagområdene litteraturvitenskap og estetikk, historie, musikk, teologi, idéhistorie og filosofi. Liv Bliksrud er dr.philos. og professor i nordisk litteratur, Universitetet i Oslo. Bidragsytere: Maria Alnæs, Harald Bache-Wiig, Gudleiv Bø, Sissel Furuseth, Christine Hamm, Hans Hauge, Harald Herresthal, Jon Gunnar Jørgensen, Ole Karlsen, Per Meldahl, Ingrid Nymoen, Thor Inge Rørvik, Jan Schumacher, Anne-Lise Seip, Jørgen Magnus Sejersted, Camilla Serck-Hanssen, Marianne Storberg, Eivind Tjønneland, Eirik Vassenden, Asbjørn Aarseth, Arnfinn Åslund
Forlag Unipub forlag
Utgivelsesår 2009