Gestapos usynlige fiender

av (forfatter) og Ingebjørg Jensen (tekstforfatter).

Sprekstrek 2024 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Skolegutten August trykker illegale aviser, og verver venner på skolen til

motstandsgruppen Saborg. Lars sprenger tyske anlegg, mens Anne Marie er kurér mellom ulike motstandsgrupper. Når August og Willy må gå i dekning, skaffer lærerinne Magda dem husly, falske id-kort og nye overnattingssteder.

Nancy har nettopp begynt i pelsbutikk på Torgallmenningen. Omtrent samtidig blir hun «postkasse» for meldinger mellom motstandsfolk i Bergen og Oslo. Hun kjenner risikoen, men våger likevel – for et fritt Norge.

Alarmen går i Gestapohuset når sabotørene skyter to angivere: Den dyktige Gestapo-etterforskeren Johann Arndt arresterer, og torturerer fram navn, adresser, og skjulte våpenlagre. Han sørger for at en rekke motstandskvinner og menn havner i Espeland fangeleir.

I fangeleiren venter noen på neste runde med tortur – elle som Lars, på henrettelse. Småbarnsmoren Alma lurer inn mat og klær til de sultne fangene. Sammen med den tyske fangevokteren Alfred, smugler hun også meldinger mellom fangene på Espeland, Gestapohuset i byen, og motstandsfolk i dekning. Da vet de hva de kan si, og ikke si, før neste runde med tortur.

Forlag Sprekstrek

Utgivelsesår 2024