Da kjælegrisen til Georg bryter seg gjennom gjerdet til nabohagen, blir Georg kjent med sine nye naboer Annie og forskerfaren hennes Erik. Erik har verdens mest avanserte datamaskin, superintelligente Kosmos, som er i stand til å frakte Georg og vennene hans rundt omkring i universet. Men noen har planer for Kosmos, planer som vil sette Georg og Erik i den ytterste fare. Fortellingen inneholder også fakta om universet, blant annet oppdatert kunnskap om svarte hull av Stephen Hawking.
Et spennende eventyr som avdekker samtidig fysikkens, forskningens og verdensrommets mysterier Alt begynner den dagen forskeren Erik flytter inn i nabohuset sammen med sin datter Annie og en superintelligent datamaskin som heter Kosmos. Kosmos er i stand til å frakte dem helt til kanten av et svart hull og trygt tilbake igjen. Eller kanskje ikke? Og hvem andre er interessert i å få kloen i Kosmos? Dette er en morsom og svært lærerik reise gjennom rom, tid og verdensrommet. Da kjælegrisen til Georg bryter seg gjennom gjerdet til nabohagen, blir Georg kjent med sine nye naboer . Annie og forskerfaren hennes, Erik.og han oppdager en hemmelig nøkkel som gir ham et helt nytt perspektiv på verden. Fra det ytre rom! Denne fengende og fantastiske fortellingen kombinerer et gripende og morsomt eventyr med fascinerende fakta om universet vi lever i.
Utgivelsesår 2008
ISBN13 9788205378421