Generell kjemi

grunnkurs i kjemi på universitetsnivå

av (forfatter).

Alma Mater forl. 1992 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka har primært medisiner- og odontologistudenter som målgruppe. Den vil også være nyttig for studenter med biologisk fagtilknytning og studenter som leser engelskspråklig pensumlitteratur, for sistnevnte som støttebok på norsk. Likevekter i vandige løsninger og elektrokjemi er viet særlig stor plass, mens organisk kjemi praktisk talt ikke berøres. Kontrolloppgaver med svar er gjennomgående flettet inn i teksten. Etter hvert kapittel finner du også et sett med oppgaver. Boka forutsetter forkunnskaper tilsvarende 2Kj fra videregående skole.

Omtale fra forlaget

Boken er tilpasset begynneremner i generell kjemi på universitets- og høyskolenivå. Den forutsetter forkunnskaper tilsvarende 2Kj fra den videregående skole. Boken har en viss biologisk profil, og har blandt annet studenter i medisin og odontologi som målgruppe. Likevel er den tilstrekkelig generell til å passe også for studenter uten spesialintresse i biologi. Studenter som leser engelskspråklig pensumlitteratur vil ha stor nytte av å bruke den som støttebok på norsk. Det kan hjelpe dem til å få en klarere begrepsforståelse, noe som erfaringsmessig er et vesentlig problem innen grunnundervisningen i kjemi. Prioriteringen av stoffet avviker noe fra det som er vanlig i standard lærebøker i generell kjemi. Likevekter i vandige løsninger og elektrokjemi har fått særlig stor plass. Organisk kjemi berøres praktisk talt ikke. Gjennom hele teksten er det flettet inn kontrolloppgaver med svar i fornoter. Det er også gitt oppgaver etter hvert kapittel. Intensjonen er at leseren skal styres til aktivt arbeid med stoffet. Målet for studentene må være å skaffe seg kunnskaper som kan brukes til å løse problemstillinger og til å finne svar på nye spørsmål. Denne boken kan gi øvelse i slikt arbeid. Rolf Isrenn (1938) er cand.real og førsteamanuensis ved Boikjemisk institutt, Universitetet i Bergen.

Bokdetaljer

Forlag Alma Mater forl.

Utgivelsesår 1992

Format Innbundet

ISBN13 9788241900983

EAN 9788241900983

Språk Bokmål

Sider 642

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket