Gaupepels - høyt til fjellsHøyt oppe i Østdalen bor det en gaupefamilie. Gauper er store, ville katter. Fordi gauper er enormt forfengelige har de flotte navn. Far heter Felix, mor heter Felicia og de to barna heter Lille-Felix og Shiba.Slik starter denne spennende fortellingen om et av Norges flotteste og mest sky rovdyr - nemlig gaupa! Alle har hørt om den - men få har sett den i levende live. Det får de heller ikke i denne boken men det er ikke langt unna at gaupene hopper ut av boken og inn i stua!Boken passer for barn i alle aldre, og vil ganske sikkert få de voksne til å trekke på smilebåndet også. I denne boken er det gaupene som er heltene og det er menneskene som får gjennomgå. Uten å røpe for mye kan vi trygt si at boken også har en lykkelig slutt - for gaupene.Boken er ført i pennen av journalist Jostein Mosnes-Holmen. Som 70-åring er han en stilsikker forfatter som ikke strør om seg med moderne slanguttrykk. Her kan gaupeinteresserte barn få solid norsk språk uten at det blir kjedelig likevel. Gauper har svært skarpe klør. Det har forfatteren også!Bokens svært vakre og fargerike illustrasjoner er akvareller laget av en 92-år gammel dame som har hatt maling som hobby et helt liv. Åse Enerstvedt er en norsk etnolog og sakprosaforfatter som har arbeidet mye med forskning på temaene barnekultur og kulturformidling til barn. Hun har magistergrad i etnologi (kulturhistorie) fra Universitetet i Oslo.
Forlag Revers forlag
Utgivelsesår 2025
Format Kartonert
Genre Godnatthistorier
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket0 bokelsker følger dette verket.