Gangster-bestemor

av (forfatter), Tony Ross (illustratør) og Sverre Knudsen (oversetter).

Aschehoug 2014 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.14 (59 terningkast.)

147 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2014

Format Heftet

ISBN13 9788203257766

EAN 9788203257766

Genre Humor

Språk Bokmål

Sider 283

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

22 25 10 2 0 0

Bokomtaler

David Walliams er en britisk skuespiller og komiker, kanskje best kjent fra serien Little Britain. Men han har også skrevet noen hysterisk morsomme barnebøker, bla Gangsterbestemor!

Ben hater å være hos bestemor. Hun er gammel, tunghørt, lukter kål og promper når hun går. Og hun vil bare spill Scrabble. Alt hun lager smaker kål og lukter kål. Bestemor er dørgende kjedelig ! Men en kveld Ben er hos bestemor oppdager han at hun lever et dobbeltliv!! Hun er faktisk en av landets mest fryktede smykketyver...og nå drømmer hun om å stjele kronjuvelene. Og fra den kvelden er ikke bestemor kjedelig i det hele tatt....for nå skal Ben hjelpe Gangsterbestemor med verdens største kupp!!

Jeg leste denne boka i løpet av 3 lunsjer på jobb, den er altså veldig lettlest...og hysterisk morsom :D Dette er britisk humor som egner seg veldig godt her i Norge :) Jeg lo høyt flere ganger for meg selv der jeg satt, og DET er et godt tegn;) Dette er humor som slår an både for barna og for oss voksne. Det er så utrolig mange morsomme kommentarer, beskrivelser og uttrykk som gjør den så himmla artig !!Samtidig er det litt alvor i den, som gjør den utrolig rørende og fin.Rørende og hysterisk morsom....det er en god forfatter som klarer å kombinere de to egenskapene ! Veldig, veldig bra :)
Passer for barn fra 8 år og opp til 110 år :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Denne boken var veldig morsom, jeg likte denne boken virkelig!!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne boken syntes jeg er ganske bra fordi den har en ganske sjokkerene slutt og handlingen er ganske spesiel.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er en bok av David Williams som handler om en gutt som heter ben. og han har lyst til å bli en rørlegger. men foreldrene han er bare opptatt av selvskapsdans. hver fredag må ben dra til bestemor fordi foreldrene skal se på selvskapsdans.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bens drøm er å bli rørlegger. Men det er ikke foreldenes drøm. Deres drøm er at han skal bli danser, bli berømt og bli med i «Stjernene danser» på TV. Hver fredag må Ben være hos bestemor fordi foreldrene enten er publikum på «Stjernene danser» eller er ute på restaurant. Ben må ta til takke med bestemors utallige kålretter (kålsuppe, kålkake, kålruletter, kålsjokolade…) – og Scrabble.

Bestemor er en gammel, grå dame som promper ganske mye, hun bor i et lite, nedslitt hus i Gråfaret. Tiden går veeeeeeldig saaaaakte når Ben er hos bestemor. Men en lørdag morgen er Ben på jakt etter sjokoladekjeks til frokost. Da oppdager han at bestemor kanskje er litt mer spennende enn han og foreldrene har trodd. Bestemor må innvie sønnesønnen i sin store hemmelighet. Hun er nemlig gangster!

Nok er morsom fortelling, med litt alvorlig undertone, fra David Walliams. I fjor kom «Den rikeste gutten i verden». Begge bøkene egner seg veldig godt til å lese høyt.

TJK

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ben kunne ikke forestille seg hvordan bestemor hadde vært som ung. Han hadde bare kjent henne som en gammel dame. Han innbilte seg vel egentlig at hun var blitt født som en gammel dame. Slik at når moren hennes en gang for lenge siden hadde født barnet, og spurt jordmoren om det var en gutt eller pike, så hadde jordmoren svart: "Det er en gammel dame!"

Godt sagt! (5) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

147 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket

Lister som inneholder dette verket

Hva gir man de som har lest alle pingle-bøkene eller venter på neste?
Noen forslag...


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Demontannlegen" av David Walliams
 • "Rotteburger" av David Walliams
 • "Den rikeste gutten i verden" av David Walliams
 • "Bestefar på rømmen" av David Walliams
 • "Tante Grusom" av David Walliams
 • "En ganske irriterende elefant" av David Walliams
 • "Teslas loft" av Neal Shusterman
 • "Julefuten" av Bjørn F. Rørvik
 • "Egoland" av Lars Joachim Grimstad
 • "Sprekke-hemmeligheter" av Anneli Klepp
 • "Gasten" av Åsa Larsson
 • "Gutten i kjolen" av David Walliams
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver