Fyrbyggeren

fyrformann Elling Ulvestads fortelling 1909-1954

av (forfatter).

Selja forlag 2008 Innbundet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Denne boken tar for seg en fyrbyggers historie. Elling Ulvestad var fyrarbeider, fyrformann og oppsynsmann i Fyrvesenet i 45 år. Han hadde ansvar for bygging og vedlikehold av utallige fyr, og han var med på å gjøre norskekysten langt tryggere for sjøfolk, fiskere og andre som ferdes langs kysten. Har kart og kilder.

Omtale fra forlaget

Elling Ulvestad (1890-1978) fra Syvde på Sunnmøre var i 45 år fyrarbeider, fyrformann og oppsynsmann i Fyrvesenet. Hvert eneste sommerhalvår, fra april til oktober, var han i arbeid på de ytterste holmer og skjær på hele norskekysten. Han hadde ansvar for bygging og vedlikehold av utallige fyr, fra Finnmark til Østfold. Blant annet bygde han Kya fyr på Trøndelagskysten, Makkaur fyr i Finnmark og Runde fyr på Sunnmøre. På Færder fyr i Oslofjorden installerte han verdens kraftigste tåkesignal. Ulvestad og arbeidslaget hans av fyrarbeidere fra Sunnmøre skapte ingeniørkunst av fremste sort. De gjorde riksvei nummer en, skipsleia langs norskekysten, langt tryggere, til nytte for sjøfolk, fiskere og alle som ferdes langs kysten vår. På grunnlag av dagbøker, rapporter, håndskrivne manuskript og bilder presenterer sønnen Harald Elling Ulvestad i denne boka det omfattende arbeidet til Elling Ulvestad. Tekst og bilder utgjør et enestående bidrag til norsk fyrhistorie. Boka er svært rikt illustrert. De fleste bildene har aldri tidligere blitt trykt. Knut Baar Kristoffersen, seniorrådgiver i Kystverket, har skrevet en innledning i boka. Harald Elling Ulvestad, yngste sønn av Eline og Elling Ulvestad, er født i Syvde på Sunnmøre i 1936. Han er utdannet tannlege, Oslo 1961, og har vært forsker, underviser og klinikksjef ved Det odontologiske fakultet, Universitetet i Oslo 1963 - 2003. Licensiat- og doktorgrad, klinisk spesialistutdanning og skrevet flere bøker om odontologi.

Bokdetaljer

Forlag Selja forlag

Utgivelsesår 2008

Format Innbundet

ISBN13 9788291722962

EAN 9788291722962

Omtalt tid 1900-tallet

Omtalt sted Norge

Omtalt person Elling Ulvestad

Språk Bokmål

Sider 144

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket