I den internasjonale forskningen legges det til grunn et nyansert perspektiv på hvordan vi forstår funksjonshemning. For eksempel har velferdsstatens behov for kostnadskontroll mye å si for at kategorien funksjonshemning finnes. Ulike varianter av en slik sosialkonstruksjonistisk tenkemåte ligger til grunn for boka, og bidragene viser hvordan denne tenkemåten og tilsvarende perspektiver kan anvendes for å forstå funksjonshemning. Har litteraturlister.
Funksjonshemning gir seg ikke selv gjennom sykdom eller kroppslig avvik, men er en kategori som også er skapt av sosiale krefter. I den internasjonale forskningen legges det i dag til grunn et nyansert perspektiv på hvordan vi forstår funksjonshemning. For eksempel har velferdsstatens behov for kostnadskontroll - i tett samspill med medisinsk klassifisering - mye å si for at kategorien funksjonshemning eksisterer. Ulike varianter av en slik sosialkonstruksjonistisk tenkemåte ligger til grunn for boka, og bidragene viser hvordan denne tenkemåten og tilsvarende perspektiver kan anvendes for å forstå funksjonshemning. Boka henvender seg til alle som har interesse for hvordan funksjonshemning kan forstås i et akademisk perspektiv. For den som arbeider i et omsorgsyrke, vil boka bidra til refleksjon over egen praksis, for eksempel hvordan man forholder seg til underliggende fortolkninger av normalitet og avvik.
Forlag Gyldendal akademisk
Utgivelsesår 2000