Hvor blir det av fuglene om vinteren? I denne boka kan du lese den spennende historien om trekkfuglenes lange og farefulle reise fra Norge og helt til Afrika – og om hvordan de klarer å overleve.
Hver høst flyr millioner av fugler fra Norge til Afrika. Noen drar faktisk helt til Antarktis! Om våren kommer fuglene tilbake — hvis de bare overlever. De lange flyturene er nemlig fulle av farer. I Fuglenes farlige ferd blir vi kjent med noen utvalgte trekkfugler, og får bli med dem på den lange reisen sørover om høsten, og tilbake til Norge neste vår. På veien lærer vi mye om geografi og natur, og gjennom tekst og tegninger inviteres leserne til å bli nysgjerrige på naturen både her hjemme og i andre deler av verden.
Andreas Tjernshaugen skriver lekent og engasjerende for barn og unge, og er en fantastisk formidler av kunnskap om ville dyr og vår nære natur.
Forlag Kagge
Utgivelsesår 2024