Frontavsnitt 2

klagesanger

dikt

av (forfatter).

Gyldendal 1999 Heftet

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Diktsamlingen er en frittstående forlengelse av Frontavsnitt. Dikt for det 20. århundre (1996). I denne diktsamlingen står selve krigen sentralt, men også den personlige dimensjonen er fremtredende.

Omtale fra forlaget

Frontavsnitt 2. Klagesanger er en frittstående forlengelse av diktsamlingen Frontavsnitt. Dikt for det 20. århundre som Terje Johanssen utgav i 1996. Frontavsnittet er den mest utsatte gruppen soldater i et slag, de som befinner seg nærmest eksistensens ytterpunkt. I 1996-boken sto begrepet først og fremst som en metafor for menneskets stilling i ytterpunktet av et århundre. I Frontavsnitt 2. Klagesanger står selve krigen sentralt, men den personlige dimensjonen er også fremtredende her. Vårt århundre har vært krigens århundre, og det siste tiårets brutalitet lover ikke godt for det neste. Den sumeriske prestinnen og poeten Enheduannas over fire tusen år gamle hymne «Inannas opphøyelse», som utgjør bokens andre tekstlige tyngdepunkt, minner oss om denne problematikken. Frontavsnitt 2. Klagesanger har utgangspunkt i utstillingen 'Frontavsnitt', et samarbeidsprosjekt mellom Terje Johanssen, billedkunstneren Arne Nilsskog, tekstilkunstneren Ragnhild Monsen og komponisten Arne Nordheim, som ble vist på Forsvarsmuseet i Oslo høsten 1998.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 1999

Format Heftet

ISBN13 9788205257214

EAN 9788205257214

Språk Bokmål

Sider 67

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

2 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket