Da Bertha von Suttners kjærlighetsroman Ned med våpnene kom ut i 1889, begeistret den millioner av mennesker, og forfatteren ble en av sin tids mest berømte fredsforkjempere. Hun stiftet den første fredsorganisasjon i hjemlandet Østerrike, og hun fikk dynamittens oppfinner, Alfred Nobel, til å ta fredssaken med i sitt testamente. Det var Nobels ønske at Bertha von Suttner skulle være den første fredsprismottaker. Men først i 1905 ga Nobelkomiteen etter for det sterke påtrykk fra opinionen og parlamentarikere i mange land og tildelte Bertha von Suttner Nobels fredspris.
Utgivelsesår 1991
ISBN13 9788203168307
EAN 9788203168307
Genre Historisk litteratur
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket2 bokelskere følger dette verket.