Professor Fredrik Paasche var en av vårt lands fremste litteraturforskere. Hans arbeider betegner et gjennombrudd i behandlingen av vår middelalderlitteratur. Allerede lenge før krigen var Fredrik Paasche en av nazismens farligste motstandere i Norden, og fortsatte kampen til fulle under flyktningetiden i Sverige. Boka gir et bilde av forskeren, folkeopplysningsmannen og kunstneren, og ikke minst av humanisten og stridsmannen Fredrik Paasche. Den ble utgitt til minnedagen i 1946 og kommer her i ny utgave i anledning 100-årsdagen for hans fødsel.
Utgivelsesår 1986
ISBN13 9788203152504