Boka forteller historien om hvordan et ambisiøst norsk diplomati var med på å legge til rette for det som i realiteten var et maktforlik mellom israelerne og palestinerne. Boka er en kritikk av en idealisme og en retorikk som i følge forfatteren ble et skalkeskjul for en maktpolitikk som har feilet.
.Fred i vår tid. er historien om hvordan et ambisiøst norsk diplomati var med på å legge til rette for det som i realiteten var et maktforlik mellom israelerne og palestinerne. Oslo-diplomatiet var ikke innledningen til en fredsprosess, men til en permanent krisetilstand der israelerne kunne feste grepet om de okkuperte områdene. I fredsprosessens retorikk dekket man imidlertid over årsakene til krisene, og fremstilte i stedet prosessen som et idealdiplomati - et skjørt byggverk som hadde blitt til innenfor et idealistisk fellesskap av modige forhandlere. I realiteten var prosessen bestemt av det skjeve maktforholdet mellom partene. Fredsretorikken dekket over denne ubalansen - i en fredsprosess der freden uteble. Boken er ikke en kritikk av fredsidealisme som sådan, men av en idealisme og en retorikk som ble et skalkeskjul for maktpolitikk som har feilet. Oslo er ikke lenger forbundet med suksessdiplomati og fred, og palestinerne har for lengst inkludert den norske hovedstaden i rekken av navn og begivenheter som utgjør kronologien over deres bedrøvelige historie. Arne Ørum (f. 1954) er utdannet teolog med studier blant annet ved Near East School of Theology i Beirut. Han har arbeidet for FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA), Norsk Folkehjelp, Flyktningerådet samt vært regionalrådgiver i Utlendingsdirektoratet.
Forlag Tapir akademisk forlag
Utgivelsesår 2004
ISBN13 9788251919111
EAN 9788251919111
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket3 bokelskere følger dette verket.