Her foreligger noen av de eldste hellige tekstene om Frans av Assisi - først et utvalg av Frans' egne tekster, som blant annet beskriver leveregler for fransiskanerordenen, og gir forklaringer til bibelord. Så følger fransiskanerlederen Bonaventuras historie om Frans' liv og mirakler påbegynt i 1260, omkring tretti år etter hans død. Blant de mer folkelige overleveringene om Frans finner vi til slutt i boken teksten Fioretti, eller "småblomstene", en samling fortellinger med et skjønnlitterært og poetisk preg fra tidlig 1300-tall. Forholdet mellom ord og handling i Frans' liv og stigmatiseringen er sentrale i legendene om ham. Fargeillustrasjoner gjengir bilder av Giotto. Har noter og litteraturliste.
Forlag Bokklubben
Utgivelsesår 2005