Framtidens ledere

fra 1804-2002 : grunnleggende befalsutdanning i Trondheim

av (forfatter).

Tapir akademisk forlag 2002 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boka hos ark.no

Når en tradisjonsrik skole som Befalsskolen for Infanteriet i Trøndelag (BSIT) nedlegges, er en ærerik historie i Trondheim over. I nesten 200 år har skolen drevet underoffisersutdanning, og skolens fremste varemerke har vært faglig dyktige, godt motiverte og fysisk hardføre sersjanter til infanteriet. Denne minneboka beskriver deler av skolens rikholdige historie, og vi håper den vil vekke gode minner hos leseren. Kildene har vært ansatte og elever, samt noe arkivmateriale. En del episoder som har krydret tilværelsen ved skolen, er også tatt med. Boka er skrevet av Jostein Enlid. Fra boka: Vinterøvelse på Røros, 1969 . 30 km skimerkeprøve med pakning og våpen. Gutta våknet til 38 minusgrader! Alle som har ligget i 16-mannstelt i slik kulde, vet hva vi snakker om her! En optimistisk sjel fikk den fikse ideen at det ikke kunne være mulig å gå tremila på ski i denne kulden, så han utbrøt: «Ja, det kan da ikke bli noe av tremila i dag, i hvert fall!» I det samme ble teltåpningen slått opp, og kullsjefen, løytnant Skjøstad, utbryter på sin karakteristiske bergensdialekt: «Ått-og-tredve grader, gutter! . Grønn swix!!» Da han gikk, var stillheten til å ta og føle på i teltet. Vantro øyne stirret på hverandre, men alle visste at det ikke var lenge til start!

Forlag Tapir akademisk forlag

Utgivelsesår 2002