Flere og flere av oss har opplevd det som er blitt kalt dagens fremste arbeidsmiljøproblem, nemlig psykisk utmattelse og utbrenthet. Men hva ligger egentlig i disse begrepene, hva er årsakene til at vi blir rammet og hvilke konsekvenser har det for samfunnet, bedriften og individet. Boken gir en grunnleggende forståelse av de fysiologiske årsakene til fenomenet psykisk utmattelse og utbrenthet, og en innsikt i hva som skjer når hjernen vår sier stopp, og vi går tomme for energi. Har litteraturliste.
Hva skjer når hjernen vår sier stopp, og vi går tomme for energi? Hvordan skal vi håndtere ett av dagens fremste arbeidsmiljøproblem, når belastningsskadene har nådd sjelen og du blir psykisk utmattet på jobben? Forfatteren beskriver på en malende, fengslende og lettbegripelig måte vanskelige begreper som mange snakker om, men hva er det? Hva kommer det av? Hvilke konsekvenser får det? Boken gir så vel sjefer som medarbeidere en grunnforståelse av den fysiologiske bakgrunnen for sammenbruddene. Boken er ment å være et nyttig og fruktbart bidrag til diskusjoner og meningsutvekslinger på arbeidsplassene. Målet må være både å minske stresset og finne nye og bedre organisasjonsløsninger.
Forlag Tiden
Utgivelsesår 2001