Denne boken handler om varer som ble byttet og kjøpt i vikingtiden og enda tidligere, og om hvor de forskjellige gjenstandene kommer fra. Den tar for seg ferdselsveien til lands og til sjøs, fra Norge gjennom Sverige og videre på vannveien i Russland og til ukjente områder i Kina. Har sammendrag på norsk og engelsk, litteraturliste, kart og steds- og personregister.
Den utgivelsen som presenteres her, er egentlig fortsettelsen av boka: "Oldtidsveger, slep og kongeveger", som ble gitt ut på Orion forlag i 2004. Dette manuset ble imidlertid så omfattende at det ble delt i to. Denne boka omhandler ferdselsvegene til lands og til sjøs, fra Norge gjennom Sverige og videre på vannvegene i Russland. Til slutt gjennom svære fjellområder til vi endelig ferdes gjennom spennende ørken og andre ukjente områder i Kina. Man forsøker å trekke fram varer som land i vesten hadde bruk for, bl.a. tekstiler, penger, bruksting og smykkesaker. Dette er ting man finner igjen etter folkene som dro i "austerveg." Dette skjedde i vikingtiden, men trolig i tidsepoker før vikingtiden også.
Forlag Kolofon
Utgivelsesår 2008