Hovedpersonen i boka er Sverre, en gutt som vokser opp i etterkrigstidens Halden. "Fra søndagsskolen til gutteskolen" er på en måte en barnebok, men framfor alt en bok for nostalgiske voksne. Mange vil nikke gjenkjennende til steder og episoder. Hvert kapittel er selvstendig og tar for seg virkelige hendelser med dramatisert krydder. Mye av stoffet er selvopplevd, men boka er også supplert med opplevelser fra andre. Den er rikt illustrert med fargeglade tegninger laget av forfatteren. Dette er boka som viser den gang barn vokste opp uten barnehager og foreldre som kjører dem til trening etter skolen. Det var da de måtte klare seg uten sykkelhjelm og redningsvest. Det var lek uten TV, mobiltelefon og digitale spill. Barna lot fantasien få fritt spillerom.
Forlag Elefantus forlag
Utgivelsesår 2014