Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Denne boken skisserer noen av de glemte forutsetningene for oppkomsten av den eksperimentelle psykologien. Den trekker linjene tilbake til Christian Wolff som ga ut boken om den empiriske psykologi i 1732. Forfatteren viser hvordan det går en nesten ubrutt linje fra Wolff til Wilhelm Wundt, med en forankring i Leibniz og et utsving til Kant. Med litteraturliste og stikkordregister.
Omtale fra forlaget
Fra opplysning til eksperiment skisserer noen av de glemte forutsetningene for oppkomsten av den eksperimentelle psykologien. Den trekker linjene tilbake til Christian Wolff som gav ut boken om den empiriske psykologi i 1732. Forfatteren viser hvordan det går en nesten ubrutt linje fra Wolff til Wundt, med en forankring i Leibniz og et utsving til Kant. Psykologiens nullpunkt er ikke 1879, men 1732. Fagdisipliner som psykologi og estetikk har en felles rot i nettopp Wolff og Baumgarten, og det er den moderne estetikkens begrep om sansning som ligger til grunn for den eksperimentelle psykologiens oppkomst. Wundts sterke interesse for musikk er først og fremst faglig motivert. Og det finnes to nordiske representanter for denne fremveksten av den eksperimentelle psykologien: Kierkegaard og Welhaven. Dermed kan også Wundt forstås som en fremtredende representant for en antihegeliansk form for tysk idealisme. Hroar Klempe (f. 1955) er førsteamanuensis ved Psykologisk institutt, NTNU, der han for tiden også er instituttleder. Han er tidligere professor i musikkvitenskap og har i hele sin akademiske løpebane arbeidet tverrfaglig i skjæringspunktet mellom musikk, filosofi og kommunikasjon. Han har publisert flere bøker og artikler innenfor nettopp disse områdene.
Forlag Fagbokforlaget
Utgivelsesår 2008
Format Heftet
ISBN13 9788245006629
EAN 9788245006629
Språk Bokmål
Sider 222
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket