Fra hermeneutikk til psykoanalyse

muligheter og grenser i filosofiens møte med psykoanalysen

av (forfatter) og Erik Stänicke (forfatter).

Ad Notam Gyldendal 1999 Heftet

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken gjennomfører en historisk og systematisk bevegelse fra hermeneutikk over fenomenologi til psykoanalyse. Forfatterne fremstiller Heideggers fenomenologi og værenstenkning som et teoretisk fundament for psykoanalysen. De hevder at fenomenologien danner et fundament i psykoanalysens metafysikk. De argumenterer for dette synet ved en presentasjon av Heideggers tenkning og ved en gjennomgang av hermeneutikkes filosofer, dvs. Dilthey, Gadamer, Habermas og Ricoeur. Boken går også grundig inn på menneskelivets ufravikelige grunnvilkår (avhengighet, sårbarhet m.m.), og deres tilknytning til drift og følelser. Spørsmålet om Freuds aktualitet i dag reises også. Med stikkordregister.

Omtale fra forlaget

Boka gjennomfører en historisk og systematisk bevegelse fra hermeneutikk over fenomenologi til psykoanalyse. Forfatterne fremstiller Heideggers fenomenologi og værenstenkning som et teoretisk fundament for psykoanalysen. Forfatterne hevder at fenomenologien, mer enn tradisjonell hermeneutikk, og ontologien, danner et fundament i psykoanalysens metafysikk. Forfatterne argumenterer bredt for dette synet ved en fyldig presentasjon av Heideggers tenkning og ved en systematisk gjennomgang av hermeneutikkes mest markante filosofer, dvs. Dilthey, Gadamer, Habermas og Ricoeur. Boka går også grundig inn på menneskelivets ufravikelige grunnvilkår (avhengighet, sårbarhet m.m.), og deres tilknytning til drift og følelser. Spørsmålet om Freuds aktualitet i dag reises, og forfatterne oppfordrer til å ivareta innsikter hos Freud som synes å gå tapt i nyere psykologiske teorier.

Bokdetaljer

Forlag Ad Notam Gyldendal

Utgivelsesår 1999

Format Heftet

ISBN13 9788241708992

EAN 9788241708992

Språk Bokmål

Sider 361

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket