Boka er utgitt i anledning av at det i 2004 er 20-års jubileum for den årlige konferansen Sikkerhetsdagene i Trondheim. Boka består av 2 intervjuer og 20 artikler som tar for seg sikkerhet, alt fra å unngå enkle arbeidsulykker til katastrofehendelser.
Denne boka er utgitt i anledning av at det i 2004 er 20-års jubileum for den årlige konferansen Sikkerhetsdagene i Trondheim. Målgruppen for boka er alle som er opptatt av sikkerhetsarbeid. Det være seg ansatte i næringsliv, utdannings- og forskningsinstitusjoner, offentlig forvaltning, studenter, politikere eller andre samfunnsengasjerte mennesker med interesse for fagfeltet. Boka presenterer historikk og fakta, men oppmerksomheten er hovedsaklig rettet mot dagens situasjon, samt utfordringer og utviklingstrekk for fremtidig sikkerhetsarbeid. Tittelen på boka henspeiler på at sikkerhet handler om å unngå alt fra enkle arbeidsulykker (.flis i fingeren.) til katastrofale hendelser som .9/11., store industriulykker eller naturkatastrofer (.ragnarok.). Boka består av 2 intervjuer og 20 artikler. Alle deler er selvstendige, og kan leses separat. Intervjuene er med justisminister Odd Einar Dørum og tidligere statsminister Kåre Willoch (leder av Sårbarhetsutvalget). Artiklene er skrevet av inviterte forfattere med stor spennvidde i utdannings- og yrkesmessig bakgrunn. Blant bidragsyterne er både ingeniører, historikere, jurister, og samfunnsvitere, med erfaring fra forskning, næringsliv og offentlig forvaltning. Vi håper dette mangfoldet kan bidra til at boka blir interessant for en bred leserskare.
Forlag Tapir akademisk forlag
Utgivelsesår 2004