Boka ser på lese- og skriveopplæring i grunnskolen i et historisk perspektiv, fra allmueskolen ble innført i 1739 og fram til i dag. Boka er beregnet på lærere, studenter, forskere og lærerutdannere. Med litteraturliste og register.
De grunnleggende ferdighetene lesing og skriving er kommet inn i læreplanene i alle fag. Disse ferdighetene har hatt en sentral plass i opplæringen helt siden allmueskolen ble innført i 1739, men kunnskap om lese- og skriveopplæringens historie i skolen er lite oppdatert og lite synlig, både innenfor norskfaget og i skolehistorien mer generelt. Boken gir en historisk fremstilling av skolens lese- og skriveopplæring og relaterer debatt om leseopplæringsmetodikk, skrivepedagogikk og tekstvurdering til dagens utfordringer for utvikling av lese- og skrivekompetanse. Boken er skrevet for lærere, lærerstudenter, læremiddelutviklere og fagfolk som arbeider med lese- og skriveopplæring, skolehistorie, pedagogikk og norskdidaktikk.
Forlag Fagbokforl. Landslaget for norskundervisning
Utgivelsesår 2010
Serie LNUs skriftserie (182)
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket5 bokelskere følger dette verket.