Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Boken forteller historien om det profesjonelle kjøkkenet i Norge, fra begynnelsen og fram til i dag. Den inneholder også portretter av kjente profiler innen norsk kokekunst og viser hvordan norsk matkultur har utviklet seg i samspill mellom nært og fjernt, lokalt og internasjonalt. Har litteraturliste.
Omtale fra forlaget
"Fra det norske kjøkkens historie" gir deg spennende glimt av den norske mathistorien, fra forhistoriens kokegroper og jegerkultur, via middelalderens eller barokkens glemte tradisjoner, frem til den gradvise utviklingen av det profesjonelle kjøkkenet i Norge på 1800- og 1900-tallet. Boken viser hvordan den norske matkulturen har utviklet seg i stadig samspill mellom nært og fjernt, lokalt og internasjonalt, i jakten på stadig nye smaker, løsninger og praktiske grep. Arvid Skogseth er selve nestoren i norsk kjøkken i dag - en veteran som har fungert som lærer eller inspirator for nær sagt samtlige av dagens norske toppkokker, fra Eivind Hellstrøm og Arne Brimi til Sven Erik Renaa og Tom Victor Gausdal. I denne boken deler han med oss av sine enorme kunnskaper og erfaringer fra et langt liv i kjøkkenets tjeneste.
Forlag Press
Utgivelsesår 2009
Format Innbundet
ISBN13 9788275472807
EAN 9788275472807
Omtalt sted Norge
Språk Bokmål
Sider 299
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket4 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket