I boken «Fra Bergen omkring 1850», forteller den 82 år gamle generalen, politikeren og forfatteren Edvard Hans Hoff historien om sin barndom og ungdomstid i den gamle hansabyen Bergen. Det var i trehusbyen at Edvard levde sine første år, en by som fremdeles i 1840- og 50-årene på mange måter omtrent hadde stått urørt siden den store bybrannen i 1702. Mens andre norske byer nærmest hadde eksplodert av virkelyst i første halvdel av 1800-tallet i form av økt befolkningsmengde, arealvekst og industriell utvikling, lå Bergen i en bakevje. Det var fortsatt fiskehandelen og skipsfarten, de århundregamle næringene, som var byens viktigste økonomiske plattform, og fremdeles var byen styrt av de gamle handelspatrisiatene. Byen befant seg altså i en tornerosesøvn, og omtales da også på denne tiden som landets stillstandsby.
Forlag Kapabel
Utgivelsesår 2020
Genre Personlige beretninger
Omtalt tid 1800-tallet
Omtalt sted Bergen
Omtalt person Edvard Hoff
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket2 bokelskere følger dette verket.