Forvaltningen

fra embetstyring til management

av (forfatter).

Kolle forl. 2000 Heftet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er en innføringsbok i stats- og kommunalforvaltning for høyskolestudier. Det er lagt vekt på de endringene som har skjedd i den offentlige forvaltningen, sett i forhold til utviklingstrekk i samfunnet for øvrig. Selv om fremstillingen i hovedsak tar utgangspunkt i norske forhold, er de internasjonale impulsene også behandlet. Har register og litteraturliste.

Omtale fra forlaget

Dette er en innføringsbok i stats- og kommunalforvaltning for høyskolestudier. Der er lagt vekt på de endringene som har skjedd i den offentlige forvaltningen, sett i forhold til utviklingstrekk i samfunnet for øvrig. Et sentralt og gjennomgående tema er ulike syn på forvaltningens rolle. Hvilke krav har politikerne og borgerne til ulike tider stilt til forvaltningen som organisasjon og samfunnsinstitusjon?
Selv om fremstillingen i hovedsak tar utgangspunkt i norske forhold, er de internasjonale impulsene behandlet inngående. Begreper om "New Public Management" og privatisering relateres til nettopp til den pågående integrasjon i det internasjonale samfunnet.
Den offentlige forvaltningen, slik vi kjenner den i dag, er bygd opp parallelt med velferdsstaten i etterkrigstiden. Det er vanskelig å tenke seg at de mange velferdsordningene kunne vært opprettholdt uten et omfattende forvaltningsapparat. I de senere årene er det stilt høyere krav til kostnadseffektivitet, det vil si til å få mest mulig velferd ut av hver skattekrone som forvaltningen disponerer. Boken tar opp spørsmålet om hvordan hensynet til effektivitet kan ivaretas uten at hensynet til andre verdier, som rettssikkerhet, blir skadelidende.
Sture Kvarv er samfunnsgeograf og førstelektor i samfunnsfag ved Høgskolen i Telemark. Han har undervist i kulturpolitikk, offentlig forvaltning, organisasjon og ledelse, samt samfunnsvitenskapelig metode.

Bokdetaljer

Forlag Kolle forl.

Utgivelsesår 2000

Format Heftet

ISBN13 9788246300184

EAN 9788246300184

Språk Bokmål

Sider 173

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket