Forsvaret av hovedstaden

Østlandet sjøforsvarsdistrikt og Karljohansvern 1945-2000

av (redaktør).

Eide forlag 2007 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken dokumenterer de viktigste sidene ved Østlandet sjøforsvarsdistrikts virksomhet i perioden etter 1945. Den tar blant annet for seg marinens hovedverft i Horten, samt generelle trekk ved Sjøforsvarets distriktsorganisasjon. Med litteraturliste og kilder.

Omtale fra forlaget

Østlandet sjøforsvarsdistrikt stod i en særstilling blant de tidligere sjøforsvarsdistriktene. For det første var det sjøforsvarsdistriktets oppgave å planlegge forsvaret av hovedstaden og landets tettest befolkede område. For det andre var Horten Marinens hovedbase fra tidlig på 1800-tallet som huset de fleste av støttefunksjonene til Sjøforsvaret. Marinens hovedverft lå i Horten frem til konkursen i 1986. Boken gir en unik oversikt over Karljohansverns og Hortens historie før 1945, og den gradvise nedleggelsen av marinens virksomhet i byen og Oslofjorden. I dag er det kun noen ytterst få virksomheter igjen på den gamle ærverdige hovedbasen. Roald Gjelsten er pensjonert kommandør i Sjøforsvaret. Han har publisert flere arbeider om sjømilitære og historiske spørsmål, blant annet Simulert forsvar? (2001). Jan Ingar Hansen er journalist og lokalhistoriker. Han har blant annet skrevet biografien om polarforskeren Oscar Wisting som var med på Roald Amundsens ekspedisjon til Syd-Polen og historien om den Kongelige Norske Marines Musikkorps. Tom Kristiansen er seniorforsker ved Institutt for forsvarsstudier. Han har utgitt flere arbeider med tema fra norsk diplomatisk og militærhistorie, blant annet Total krig, nøytralitet og politisk splittelse, 1905-1940 (med Rolf Hobson, 2001). Tor Jørgen Melien er kommandørkaptein og historiker. Han har ut utgitt flere arbeider med tema fra norsk militærhistorie. Melien var blant annet medforfatter i Klar til strid. Kystartilleriet gjennom århundrene (1999). Knut Amund Surlien er historiker. Han var tidligere tilknyttet Institutt for forsvarsstudier som forsker. Surlien er spesielt opptatt av den kalde krigens politiske og militære historie.

Bokdetaljer

Forlag Eide forlag

Utgivelsesår 2007

Format Innbundet

ISBN13 9788251407106

EAN 9788251407106

Omtalt tid 1945-1999

Omtalt sted Østlandet

Språk Bokmål

Sider 196

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket