Forskning og teknologi for fedrelandet

nasjonal prestisje som drivkraft for myndighetenes engasjement i forskning og utvikling

av (forfatter).

Kolofon 2019 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Behov for nasjonal prestisje og stolthet har ofte spilt en avgjørende rolle for myndighetenes engasjement i forskning og teknologisk utvikling. Dette gjelder ikke bare iøynefallende områder som romvirksomhet og atomenergi, men også andre forsknings- og teknologifelt. Dette skyldes blant annet at vitenskap og teknologi helt siden de vitenskapelige og industrielle revolusjonene på 1600- og 1700-tallet har utviklet seg i et gjensidig samspill med den fremvoksende nasjonalstaten. Forskning og teknologi ga nasjonalstaten modernitet i realitet og identitet. Boken drøfter hvilke omstendigheter som i særlig grad har bidratt til at myndighetene har tydd til forskning og teknologi for å markere nasjonal prestisje. Videre diskuterer boken ulike forsknings- og teknologiområder som prestisjeverktøy.

TORE LI er dr.philos i forskningspolitisk historie ved Universitetet i Oslo. Han er også utdannet statsviter fra Universitetet i Bergen. Det meste av sitt yrkesliv har Li arbeidet med forsknings- og teknologipolitiske spørsmål, det være seg i Kunnskapsdepartementet, Næringsdepartementet samt i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), hvor han har vært siden 2000. Fra 1996 til 2000 var Li vitenskapsråd ved Den norske ambassaden i Washington, D.C. Tore Li har tidligere gitt ut bøkene FoU-politikk i USA - systemer, trender og utfordringer (2001) og Government and Research - The Evolution of Involvement in Europe and the United States (2017).

Bokdetaljer

Forlag Kolofon

Utgivelsesår 2019

Format Heftet

ISBN13 9788230019207

EAN 9788230019207

Språk Bokmål

Sider 249

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket