Forfatterne ser på utfordringer og dilemmaer som oppstår i møtet mellom forskere og praktikere i skolen. Blant temaene som drøftes i forbindelse med dette møtet er utviklingen av god undervisning og en god skole, gode forutsetninger for kunnskapsutvikling og etiske problemstillinger. Boken er primært rettet mot utdanningsforskere og andre deltakere i forskningssamarbeid mellom universitet/høgskoler og praksisfeltet. Har litteraturlister.
Denne boka tar for seg møtet mellom forskere og praktikere, og undersøker de utfordringer og dilemmaer som oppstår i dette møtet.
Viktige spørsmål som drøftes er: - Hvordan kan man sammen utvikle god undervisning og en god skole? - Hvordan skapes gode forutsetninger for kunnskapsutvikling i møtet mellom forskere og praktikere? - Hvilke etiske problemstillinger støter forskerne på når de skal samarbeide med de som har sitt daglige virke i skolen? - Hvor mye av kontrollen over prosjektets mål, innhold, metoder og resultater bør en aksjonsforsker gi fra seg?
Boka er rettet mot utdanningsforskere og andre deltakere i forskningssamarbeid mellom universitet/høgskoler og praksisfeltet. Den vil være interessant for skoleeiere og skoleledere som har ansvar for å legge til rette for samarbeid med forskere. Boka vil kunne brukes i forskeropplæring og andre studier der studenter involveres i forskningssamarbeid. Dette vektlegges også i den nye grunnskolelærerutdanningen, og med sitt praksisorienterte perspektiv vil boka være nyttig i utdanningen av lærere.
Forlag Tapir akademisk forlag
Utgivelsesår 2010