Forsinkelse i havn omhandler de spørsmål som oppstår når skip som er befraktet for en bestemt reise forsinkes i forbindelse med lasting eller lossing.Boken analyserer reglene for risikofordeling (liggetidsreglene) ved reisebefraktning i lys av prinsipper for risikofordeling i generell kontraktsrett. Den gir en bred fremstilling av reglene i norsk/nordisk sjølov, og disse reglene sammenholdes med de tilsvarende regler i angloamerikansk rett. Boken tar videre for seg sentrale spørsmål innenfor kontraktstolkning: Siden bransjeaktørene benytter engelskspråklige standardkontrakter oppstår spørsmålet om engelsk retts innflytelse ved tolkning av kontraktene under norsk rett. Forfatteren påviser sentrale forskjeller i norsk og engelsk rettstradisjon, og argumenterer for at slike forskjeller tilsier forsiktighet med å vektlegge engelske løsninger ved tolkning under norsk rett. Boken er basert på forfatterens doktoravhandling.Forord og innhold
Forlag Gyldendal akademisk
Utgivelsesår 2014