Fornuftens styrke

av (forfatter) og Christian Skaug (gjendikter).

Gyldendal 2004 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 6.00 (2 terningkast.)

6 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Forfatteren tar utgangspunkt i angrep og dødstrusler hun ble utsatt for etter utgivelsen av kampskriftet Sinnet og stoltheten i 2001. Her analyserer hun den situasjonen Europa er i, og hevder at Europa er blitt en islamsk koloni, Eurabia, med Italia som koloniens frontlinje. Forfatterens analyse er historisk, filosofisk, moralsk og politisk.

Omtale fra forlaget

Oriana Fallaci er tilbake med en nytt kampskrift. Man kan la seg begeistre eller provosere .; men det er umulig å ikke bli engasjert! Etter angrepet på Twin Towers 11. september 2001 skrev Oriana Fallaci sitt rasende kampskrift Sinnet og stoltheten, som vakte voldsom oppsikt verden over. Nå er hun her igjen . og hun er minst like rasende og kanskje enda mer provoserende. Fallaci tar utgangspunkt i angrepene og dødstruslene hun måtte holde ut etter Sinnet og stoltheten, og sammenlikner sin situasjon med kjetterne som ble brent på bålet. I Fornuftens styrke utbroderer Fallaci sitt standpunkt: Europa er ikke lenger Europa, men en islamsk koloni. Den islamske verden har erklært krig mot Vesten, og det europeiske kontinentet er åstedet for en langsom invasjon, der .Allahs sønner. stadig vokser i antall og styrke. Fallaci ser det hele som en bevisst strategi for å spre islamsk ideologi og fundamentalisme. Imens lar europeerne . med politikerne i spissen . det hele skje, uten å foreta seg noe. Fallaci tar opp temaer ingen andre våger å røre ved. Hun gjør det med en konsekvens og styrke som tar pusten fra leseren.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2004

Format Innbundet

ISBN13 9788205333499

EAN 9788205333499

Genre Personlige beretninger

Omtalt sted Europa

Språk Bokmål

Sider 276

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 0 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

6 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket