Forestillinger om jøder

aspekter ved konstruksjonen av en minoritet 1814-1940

av (redaktør) og Øivind Kopperud (redaktør).

Unipub forlag 2011 Heftet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka ser på ulike forestillinger om jøder i den norske offentligheten i perioden 1814-1940. Til sammen gir boka en beskrivelse av antijødiske forestillinger i europeisk historie, og markerer Norges deltagelse og medansvar i dette. Temaene spenner fra kirkens bilder av jødene til vittighetsbladenes framstillinger og bilder av jøder i triviallitteraturen.

Omtale fra forlaget

Forestillinger om jøder - aspekter ved konstruksjonen av en minoritet tar for seg ulike forestillinger som har eksistert om jøder i den norske offentlighet fra 1814 til 1940. Variasjonen i temaene som blir tatt opp spenner fra kirkens bilder av jødene via vittighetsbladenes og pressens fremstillinger, til bilder av jøder i triviallitteraturen. I helhet tydeliggjør denne antologien hvordan antijødiske forestillinger har sitt opphav i en felles europeisk historie, og markerer Norges deltagelse og medansvar i denne historien. Mange av forestillingene som blir presentert lever dessuten videre i mer eller mindre modifiserte former i dag, og fremkaller dermed et klart samfunnsaktuelt perspektiv.
Antologien er et resultat av to internasjonale forskningsseminarer i regi av prosjektet «Jøden som kulturell konstruksjon i norsk offentlighet 1814 . 1940» ved HL-senteret. Bidragsyterne har på forskjellige måter vært tilknyttet prosjektet, både som forskere, doktorgradsstipendiater og masterstudenter.

Bokdetaljer

Forlag Unipub forlag

Utgivelsesår 2011

Format Heftet

ISBN13 9788274775312

EAN 9788274775312

Omtalt tid 1900-1945 1800-tallet

Omtalt sted Norge

Språk Bokmål

Sider 159

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket