Forestillinger om den andre

av (redaktør).

Høyskoleforlaget 2001 Heftet

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka analyserer forestillinger, stereotypier og fordommer for å forstå hvilke betydninger, funksjoner og konsekvenser de kan ha. Bidragsyterne ser på hvem som blir sett på som annerledes, og hvilken betydning dette har for fordeling av politisk og økonomisk makt og sivile rettigheter. Har litteraturliste.

Omtale fra forlaget

Hvem blir betraktet som annerledes i vårt samfunn i dag? Hvorfor blir noen ekskludert fra vårt "vi"? Hvilke forskjeller blir tillagt betydning, hvem har makt til å definere "den andre", og hvordan skjer det? Formålet med boken er å analysere forestillinger, stereotypier og fordommer for å forstå hvilke betydninger, funksjoner og konsekvenser de kan ha. Derfor inneholder den et bredt spekter av faglige perspektiver og forskjellig empirisk materiale. Hvem som blir tilskrevet annerledeshet, hvordan og hvorfor, er ikke bare teoretisk interessante spørsmål, men også et delikat politisk emne som er nært knyttet til fordelingen av politisk og økonomisk makt og sivile rettigheter. Betoningen av forskjeller mellom oss selv og den andre kan forstås som en viktig del av kollektive identifikasjonsprosesser, men problemstillingene er også avgjørende for å forstå samfunnets marginaliserings- og eksklusjonsprosesser.
Boken er tospråklig og inneholder bidrag fra Marianne Gullestad, Pertti Anttonen, Stein R. Mathisen, Christhard Hoffmann, Solveig Moldrheim, Mette Andersson og Martin Peterson, Birgitta Thorsell, Ingrid Kristine Hasund og Line Alice Ytrehus.

Bokdetaljer

Parallell tittel Images of otherness

Forlag Høyskoleforlaget

Utgivelsesår 2001

Format Heftet

ISBN13 9788276343427

EAN 9788276343427

Språk Bokmål Flerspråklig Engelsk

Sider 246

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

2 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket