Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Boka analyserer forestillinger, stereotypier og fordommer for å forstå hvilke betydninger, funksjoner og konsekvenser de kan ha. Bidragsyterne ser på hvem som blir sett på som annerledes, og hvilken betydning dette har for fordeling av politisk og økonomisk makt og sivile rettigheter. Har litteraturliste.
Omtale fra forlaget
Hvem blir betraktet som annerledes i vårt samfunn i dag? Hvorfor blir noen ekskludert fra vårt "vi"? Hvilke forskjeller blir tillagt betydning, hvem har makt til å definere "den andre", og hvordan skjer det? Formålet med boken er å analysere forestillinger, stereotypier og fordommer for å forstå hvilke betydninger, funksjoner og konsekvenser de kan ha. Derfor inneholder den et bredt spekter av faglige perspektiver og forskjellig empirisk materiale. Hvem som blir tilskrevet annerledeshet, hvordan og hvorfor, er ikke bare teoretisk interessante spørsmål, men også et delikat politisk emne som er nært knyttet til fordelingen av politisk og økonomisk makt og sivile rettigheter. Betoningen av forskjeller mellom oss selv og den andre kan forstås som en viktig del av kollektive identifikasjonsprosesser, men problemstillingene er også avgjørende for å forstå samfunnets marginaliserings- og eksklusjonsprosesser.
Boken er tospråklig og inneholder bidrag fra Marianne Gullestad, Pertti Anttonen, Stein R. Mathisen, Christhard Hoffmann, Solveig Moldrheim, Mette Andersson og Martin Peterson, Birgitta Thorsell, Ingrid Kristine Hasund og Line Alice Ytrehus.
Parallell tittel Images of otherness
Forlag Høyskoleforlaget
Utgivelsesår 2001
Format Heftet
ISBN13 9788276343427
EAN 9788276343427
Språk Bokmål Flerspråklig Engelsk
Sider 246
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket2 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket