Boken en diktantologi om barn fra de er nyfødte til de er voksne. Den inneholder dikt av norske lyrikere, og diktene kan brukes i forbindelse med fødsel, dåp, navnefest, borgelig konfirmasjon, kirkelig konfirmasjon, myndighetsalder osv. Diktene er delt inn etter alder. Med dikthenvisninger og bibliografi.
"Foreldretanker" er en diktantologi om barn fra de er nyfødte til de er voksne. Diktene i boken gjenspeiler den fysiske, psykiske og sosiale utviklingen barn gjennomgår på de forskjellige stadiene i livet, og ikke minst de sterke følelsene som fremkalles hos oss voksne som har et forhold til dem. "Foreldretanker" egner seg godt som gavebok til nybakte foreldre, samtidig som den har aktualitet for foreldre og omsorgspersoner i alle faser i livet. Boken inneholder dikt som kan brukes i forbindelse med fødsel, dåp / navnefest, borgelig / kirkelig konfirmasjon, myndighetsalder osv. "Foreldretanker" har aktualitet for fagpersonell som arbeider med barn og unge på skoler og i barnehager.
Forlag Bokstudio
Utgivelsesår 2001