Boka gir en analyse av de mest sentrale regler som forbyr gjentatt straffeforfølgning og som kan påberopes for norske domstoler. Den henvender seg til advokater, dommere og jurister i forvaltningen som arbeider innen fagområder hvor dobbelforfølgningsproblematikken kan være aktuell. Har litteraturliste, lov- og stikkordregister.
"Ne bis in idem" betyr "ikke to ganger for det samme". Dette er betegnelsen på et grunnleggende rettsstatsprinsipp: Den som har vært utsatt for en straffeforfølgning som har endt med en endelig avgjørelse kan ikke straffeforfølges på ny for samme straffbare forhold. Boken gir en grundig analyse av de mest sentrale regler som forbyr gjentatt straffeforfølgning og som kan påberopes for norske domstoler. Boken henvender seg til advokater, dommere og jurister i forvaltningen som arbeider innen fagområder hvor dobbelforfølgningsproblematikken kan være aktuell.
Forlag Universitetsforlaget
Utgivelsesår 2009