Jørn svever mellom liv og død etter ulykken. Legene kjemper, mens Vigdis og Sara vakler mellom håp og fortvilelse. Folk i Bergfoss er glade for å ha Anette tilbake på Prekestolen etter at hun valgte å avbryte permisjonen. Dommedagsprofeten Åge Skjærsvik har ødelagt tilliten til kirken, og etterlatt et svare rot å rydde opp i. Lise spiller inn CD med Damene i Oslo, og Henning vikarierer ved orgelet. Han og Oscar er i gang med å pusse opp Røverkollen og gleder seg til å flytte inn, men han kvier seg for å inngå partnerskap med Oscar. Hva er vitsen med det hvis de ikke kan vies i kirken?
Forlag Bladkompaniet
Utgivelsesår 2003