Hvilken rolle spiller Gud i etikken? Denne problemstillingen binder artiklene i denne antologien sammen. Det samlende perspektivet som artiklene representerer uttrykker en ny tilnærming i forhold til mye av det som ellers foreligger i de nordiske landene av teologisk etikk i dag. Et annet spesifikt trekk ved boken er den tverrdisiplinære og tverrfaglige drøfting av de aktuelle emnene. Her er artikler fra bibelfagene, fra patristikken (oldkirken), fra dogmatikk og religionsfilosofi og fra sosialantropologien. Med litteraturliste.
Hvilken rolle spiller Gud i etikken? Denne problemstillingen binder artiklene i denne antologien sammen. Det samlende perspektivet som artiklene representerer uttrykker en ny tilnærming i forhold til mye av det som ellers foreligger i de nordiske landene av teologisk etikk i dag. I så måte er antologien et originalt innspill i fagdebatten om hva teologisk etikk er og bør være. Et annet spesifikt trekk ved boken er den tverrdisiplinære og tverrfaglige drøfting av de aktuelle emnene. Her er artikler fra bibelfagene, fra patristikken (oldkirken), fra dogmatikk og religionsfilosofi og fra sosialantropologien.
Som pensumbok vil antologien egne seg best på masterstudiet i kristendomskunnskap, og på det høyeste nivå i teologistudiet. Boken passer også for alle som interesserer seg for teologiske og filosofiske spørsmål.
Kåre Berge er professor i Det gamle testamente ved Norsk Lærerakademi i Bergen.
Frode F. Jacobsen er førsteamanuensis i sosialantropologi ved Norsk Lærerakademi i Bergen.
Per Lønning er tidligere biskop i Borg og i Bjørgvin.
Svein Rise er professor i systematisk teologi ved Norsk Lærerakademi i Bergen.
Torstein Theodor Tollefsen er førsteamanuensis i filosofi ved Universitetet i Oslo.
Fartein Valen-Sendstad er førsteamanuensis i systematisk teologi ved Høgskolen i Stavanger.
Forlag Tapir akademisk forlag
Utgivelsesår 2004