"Vi etterkrigs-tenåringer var altfor sent ute til å bli Mot-Dagister og for tidlig ute for AKP (m-l). Det sterkeste jeg kunne gripe til som generasjonsopprør var å bli katolikk." Mette Nygård, som er født i 1935, ble katolikk som 20-åring. Hun var vokst opp i en familie preget av gammeldags, borgerlig liberalisme, og var kommet godt i gang med medisinstudiet. Det å konvertere var i seg selv ikke noe lite skritt å ta, men Mette Nygård skulle ta større skritt - hun bestemte seg fo å bli nonne. Hun reiste til Irland, et land der katolsk tro står sterkt, for å slutte seg til en nonneorden som drev sykehus og som også var aktiv på misjonsmarken. På den måten håpet hun å kunne forene både sine religiøse og faglige interesser - og sin eventyrlyst.
Utgivelsesår 2012
ISBN13 9788202427542
EAN 9788202427542
Genre Personlige beretninger
Omtalt person Mette Nygård
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket2 bokelskere følger dette verket.