Denne boken handler om 17. mai-feiringen gjennom tidene i de seks kommunene Bykle, Valle, Bygland, Vinje, Tokke og Fyresdal.
17. mai-feiringa har djupe tradisjonar i setesdalskommunane Bykle, Valle og Bygland og Vest-Telemarkkommunane Vinje, Tokke og Fyresdal. Historisk har det vore mykje kontakt mellom menneska i desse seks kommunane. Hovudartikkelen om Tokke er skriven av Arne T. Aabø, og om Fyresdal av Astrid Ormtveit. I Vinje har dei tre historielaga Øvre Vinje historielag, Rauland historielag og Vinje historielag dela ansvaret mellom seg. I Bykle har Bjarne Tveiten vore forfattar, og i Valle har Bjug Åkre og Leonhard Jansen skrive kvar sin artikkel. I Bygland har Sigurd Haugsgjerd og Torhild Austad gjort det same. I tillegg kjem gjesteskribentane Lars Bjaadal (Fyresdal), Kaare Bakken (Langlim, Seljord), Olav Vesaas (Vinje), Olav Mosdøl (Bykle), Paal-Helge Haugen (Valle) og Torbjørn Frøysnes (Bygland), og sjølvsagt ei tale frå 17. mai 1945 skriva av Tarald Nomeland frå Valle.
Forlag Bokbyen
Utgivelsesår 2011