Boken presenterer en rekke viktige metodiske valg og muligheter ved bruk av fokusgrupper, fra de første overveielser om utvelgelse til den avsluttende analysen av data. Forfatteren diskuterer også når bruk av fokusgrupper er en velvalgt metode, og i hvilke tilfeller det er mer hensiktsmessig å bruke andre metoder. Har litteraturliste.
Fokusgrupper beskriver den type kvalitativt interview, hvor en gruppe mennesker er samlet af forskere, studerende eller praktikere for at diskutere et bestemt emne. Her produceres data via deltagernes samtale og samspil med hinanden. Fokusgrupper egner sig til analytiske formål hvor man interesserer sig for mønstre af betydninger i gruppers beretninger, vurderinger og forhandlinger, hvordan sociale processer fører til bestemte indholdsmæssige fortolkninger og for gruppers praksisser og fortolkninger. Bogen præsenterer de metodiske valg og muligheder, lige fra udvælgelse til afsluttende dataanalyse. Den belyser problemstillingerne på videnskabsteoretisk niveau såvel som på praktisk niveau.
Forlag Roskilde universitetsforlag Samfundslitteratur
Utgivelsesår 2002