Førstehjelp i spansk språk

¿cuándo, cómo y por qué?

av (forfatter) og Berit Grønn (forfatter).

Fagbokforlaget 2019 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Denne boken behandler de vanligste temaene om spansk språk sett fra et norsk perspektiv, og svarer på de spørsmålene man kan sitte igjen med når man lærer spansk. Slik fungerer boken som en førstehjelp i spansk språk både for studenter, elever på høyere nivå, lærere og andre språkinteresserte. Temaene i boken er organisert i fem grammatiske hovedgrupper. Hvert tema har en tredelt struktur: Først stilles et spørsmål på norsk som besvares med enkle forklaringer på norsk, deretter kommer noen oppgaver for å praktisere og reflektere, og til slutt gis en mer teoretisk forklaring på spansk. Dette gir leseren mulighet til å velge temaenes rekkefølge, på hvilket språk (norsk eller spansk), fra hvilken innfallsvinkel (teoretisk og/eller praktisk) og hvor dypt man vil gå inn i teorien. Et alfabetisk register med sentrale begreper på norsk og spansk gjør det enkelt å finne frem til temaer man er interessert i. Boken legger opp til at leseren kan ta utgangspunkt i sine forkunnskaper og bygge videre på dem etter eget behov og i eget tempo. Gjennom forklaringer på norsk og spansk, med tilhørende eksempler og øvelser, kan leseren finne svar på sine spørsmål, utvide sine kunnskaper og reflektere over det spanske språket. Boken kan også brukes som et oppslagsverk. Maximino J. Ruiz Rufino er dosent i spansk språk ved Institutt for litteratur, områdestudier og europeiske språk ved Universitetet i Oslo. Berit Grønn er førstelektor i spansk og fremmedspråksdidaktikk ved Avdeling for økonomi, språk og samfunnsfag ved Høgskolen i Østfold. Forfatterne har også gitt ut bokserien «Spanske språkmysterier»: Ñ og andre spanske lyd- og ordmysterier (2013), Gustar og andre spanske verbmysterier (2014) og Konjunktiv og andre spanske setningsmysterier (2015)."

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2019